• Mireia Mollà: “L’estratègia del PP és buscar el descrèdit del Consell de la manera que siga, encara que siga amb denúncies que no tenen ni cap ni peus”.

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, ha realitzat este matí a Xiva la primera reunió de la seua Mesa Nacional de 2018, en què s’ha abordat el calendari i reglament del V Congrés General de la formació que tindrà lloc a València el pròxim 9 de juny.

Es tracta d’un Congrés en què es renovaran la Mesa Nacional i els Portaveus, els màxims òrgans de govern d’Iniciativa. En este cinqué Congrés també es debatran i votaran l’Informe de Gestió, la Ponència Política i la Reforma dels Estatuts.

El procés congressual s’iniciarà amb les reunions de les assemblees locals, comarcals i supracomarcals que finalitzaran el 6 de maig i en les quals es debatran els documents del Congrés i les esmenes a la Reforma dels Estatuts. S’ha establert, com a novetat d’este Congrés, realitzar en sessions independents prèvies els Plenaris de la Ponència Política i la Ponència de Reforma dels Estatuts, que tindran lloc, la primera, a Alacant el 26 de maig i la segona a Castelló el 2 de juny.

La co-portaveu d’Iniciativa, Mireia Mollà, ha sigut l’encarregada de realitzar la intervenció política de la Mesa Nacional, la també portaveu adjunta de Compromís a Les Corts ha posat en valor la bona acceptació entre la ciutadania de les mesures impulsades pel govern del Botànic que estan reflectint els estudis demoscòpics, “que per contra mostren el descontent dels valencians i valencianes amb el tracte que reben del govern central de Mariano Rajoy”.

“És per això -ha afegit Mollà- que al PP no se li ha ocorregut una altra estratègia que buscar el descrèdit del Consell de la manera que siga, encara que siga amb denúncies a la fiscalia com la que han presentat, que no té ni cap ni peus. Malauradament sembla que esta manera d’actuar del PP no va deixar de repetir-se fins les eleccions de 2019, perquè no tenen res més que oferir davant els nombrosos casos de corrupció en què estan sent jutjats. Però el ben cert és que nosaltres, a diferència del PP, fem les coses bé i a més no furtem i d’això s’està adonant clarament la ciutadania”.

Per a Mollà “la denúncia del PP té tan poc de sentit que posen en entredit els pagaments per rescabalament, un procediment que recull la llei i que les administracions han d’utilitzar per continuar prestant serveis bàsics a la ciutadania mentre es resolen els processos d’adjudicació”.