Foto: la vice alcaldessa fent “ús” del cotxe oficial

Els cotxes oficials a Castelló

 

La Generalitat té segons dades oficials, una flota de 1121 cotxes oficials, ahí és res; 232 d’ells adscrits a Presidència i Conselleria d’agricultura, Pesca i Alimentació, al vicepresident del Consell, al Portaveu, i secretari del Consell.

4 són els assignats a la Conselleria d’Economia, 95 a la d’Hisenda i Administració Pública, 6 la d’Educació, Cultura i Esports, 84 a la de Sanitat ( que tindrien segons la resposta del Conseller, com ús principal les assistències sanitàries, però recordem que bona part de les ambulàncies són contractes amb empreses privades ), 477 de la Conselleria d’infraestructures, Territori i Medi Ambient, destinats principalment, que no exclusivament, a Agents mediambientals, parcs naturals i manteniment de carreteres, 23 a la Conselleria de Benestar Social, i 200a la de Governació i Justícia ( policia autonòmica, serveis d’emergència..etc). Quants d’aquests cotxes són per a desplaçar a càrrecs polítics?, quants quilòmetres es fan? Quant costa en assegurances, combustible, xofers, reparacions, impostos…?, un bon grapat, no?

A Castelló, una de les primeres mesures “importants” d’Alfonso Bataller quan va entrar per la porta de darrera a l’alcaldia sense que els ciutadans ni el conegueren ( com per a votar-lo, no?), va ser comprar a càrrec de l’erari públic un nou cotxe oficial, un volvo de gama alta que superaria els 60.000 euros. Es veu que va ser el mateix més o menys que va fer Moliner a l’accedir també a la presidència de la Diputació, també sense que els ciutadans el voten ( això de la tercera urna, se pensa que algú s’animaria a votar-lo?, o que algú haguera votat al seu predecessor?).

De tots és conegut l’ús i abús de certs polítics del cotxe oficial fins i tot per a desplaçaments particulars, recordava l’exvicepresident de la Diputació Francisco Martínez com es canviava de marxa i es girava un volant després de tants anys amb el cotxe oficial a la porta de casa?, quants quilòmetres al dia fan els cotxes oficials de l’ajuntament que duen als regidors del PP des de Benicàssim on estiuegen a l’ajuntament?.

Qui controla realment per a què s’usa els cotxes oficials de l’ajuntament?, quants quilòmetres es fan al mes?, quant costen realment més enllà dels comptes oficials, en salaris de xofers, combustible, o fins i tot possibles sancions?. Fan falta realment cotxes oficials a Castelló?, quins desplaçaments ha de fer l’alcalde acompanya d’un xofer, o els regidors que manen?.

És normal el desplegament que es fa per exemple en Magdalena de cotxes oficials acompanyats per gran nombre de policies, que te fa pensar que és el Papa o qualsevol cap d’Estat qui estan movent d’una gaiata a una mascletà.

Ara, en època d’estretord, quan es parla de fam i desnutrició infantil a la nostra ciutat, quan tanta gent ho està passant més que mal, hi ha coses que costa d’entendre ( argument demagògic?, és la constatació de fets reals, simplement)

No eixiria més a compte en casos puntuals com desplaçaments fora de la ciutat o actes tipus festius, si és que realment fa falta, usar el servei d’un taxi, i no mantindre el cost durant tot l’any?. Castelló és tant gran com per a necessitat de cotxe per desplaçar-se ( ie, que tenim el bicicas eixe que no gasta quasi ningú ja per encarir-lo fins l’absurd!). tots tenim a la ment imatges de ministres de països nòrdics que empren les bicicletes per desplaçar-se, ací, per contra, la imatge de l’Ana Botella desplaçant una flota de cotxes oficials i escortes per anar a la perruqueria.

A qualsevol faena, o te busques la vida per anar a treballar en cotxe, transport públic, o a peu, o no vé ningú a replegar-te, ací, representants públics, que cobren segurament quatre o cinc vegades com a mínim el que tu véns a cobrar, els duen i tornen a l’ajuntament en un cotxe que tu li pagues.

I si limitarem l’ús i abús dels cotxes oficials?, i si per exemple, hi haguera un registre real i públic, de quan i en què s’han gastat els cotxes oficials de l’ajuntament: qui l’ha gastat, quins dies, per anar a on a fer què?, feta la llei, feta la trampa, però segur que un poc de vergonya a algú li agarraria ( en cas de no haver-la perdut ja pel camí), coses que cal canviar.

 

Marcos Campoy, portaveu d’Iniciativa per Castelló, Coalició Compromís

 

 

 

T’agrada el que fem?, pots fer-te simpatitzant nostre i rebre les notes convocatòries i propostes, suma’t a Iniciativa, fes més Compromís

 

https://coaliciocompromis.net/espai/alta/iniciativa/?ref=web_compromis