• Iniciativa renova els seus representants en la Comissió Executiva de Compromís

La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, s’ha reunit este matí a València per realitzar una anàlisi de la situació política debatre sobre les estratègies per culminar amb èxit, en els pròxims mesos, esta legislatura del canvi.

Segons ha explicat la co portaveu d’Iniciativa, Mireia Mollà, “dins de l’autocrítica que semprerealitzem per millorar, hem fet un balanç positiu del que està sent la nostra gestió a l’administració autonòmica, estem confiats en què la gent ha vist que hem propiciat eixos canvis que la societat demanava i que ara vol que siguen cada vegada més profunds per a què el benestar de la Comunitat Valenciana vaja en augment”.

“Hem aconseguit superar l’època corrupta i obscura que patí el nostre territori de la má del PP que encara ens recorden els titulars i els tribunals. Encara hi ha nombrosos processos judicials pendentscom el recentment reobert per delimitar la responsabilitat de Francisco Camps en Gürtel i comprovem amb incredulitat com des del PP és vol tergiversar la realitat amb declaracions com les de Pablo Casado dient que la gestió del seu partit al nostre territori ha sigut impecable mentre els valencians i valencianes encara estem pagant en diferit la ruïna que ens deixaren”.

La Mesa Nacional d’Iniciativa també ha fet un anàlisi de la situació política a nivell estatal, Mollà ha volgut destacar que “els vots de Compromís al Congrés per als Pressupostos Generals de l’Estat han de vindre de la mà, sí o sí, d’un tracte just per al territori valencià i més quan estem comprovant que sí que hi ha possibilitats de pactar i acordar com hem vist en el recent acord econòmic amb el govern català o el govern andalús. Els valencians no volem ser, com hem sigut fins ara històricament, ciutadans de segona i de tercera. Des de Compromís anem a seguir posant en valor esta reivindicació i els nostres vots per aconseguir d’una vegada per totes un tracte just cap al nostre territori”.

La Mesa Nacional d’Iniciativa ha triat hui la renovació dels seus representants en la Comisió Executiva de Compromís, les persones elegides han sigut Mónica Oltra, Mireia Mollà, Miquel Real, Paco Garcia, Emili Mira i Ignasi Candela. Segons ha explicat Mollà “l’any que ve afrontem unes eleeccions europees, municipals i autonòmiques i hem d’abordar els processos per a conformar les diferents candidatures, uns processos que van a ser oberts a la ciutadania. Hem d’establir, com ja ferem en 2015, unes primàries per a què la ciutadania puga elegir als candidats i candidates de Compromís, així com mecanismes per a què també puguen participar en la confecció dels programes electorals. De tota manera continuem centrats en el dia a dia de la gestió a la Generalitat i als ajuntaments on governem o en Les Corts on encara hem d’aprovar projectes legislatius fonamentals i això està per davant dels processos interns per a unes eleccions per a les que encara queden més de set mesos”.