La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, ha celebrat este matí a València la seua primera reunió de l’inici del curs polític, marcada per la celebració d’eleccions generals el pròxim 10 de novembre.

La reunió del màxim òrgan de decisió entre congresos d’Iniciativa ha començat mostrant la satisfacció per l’èxit de la Vaga Mundial pel Clima celebrada ahir, que ha de servir per conscienciar a la ciutadania de l’emergència climàtica que patim i als governs de què s’han de prendre vertaderes accions encaminades a la lluita contra el canvi climà i no simple declaracions d’intencions.

En eixe sentit Iniciativa ha mostrat la preocupació de la seua formació per la reactivació de projectes que xoquen amb l’estratègia contra el canvi climàtic, com l’aimpliació de la V-21 o l’ampliació nord del Port de València sense un nova declaració d’impacte ambiental. Eixe no és el camí que hem de seguir.

Així mateix la Mesa Nacional ha mostrat la seua solidaritat amb els afectats per la gota freda que produí a principis de mes nombroses destroses al Baix Segura, a Ontinyent i a altres localitats. Des d’Iniciativa s’espera l’arribada d’ajudes directes de manera immediata per revertir la greu situació que estan patint els afectats. Així mateix s’ha mostrat la preocupació perquè tants dies després encara no estiga reestablerta la connexió ferroviària entre Alacant i València.

La Mesa Nacional també ha tractat la tasca a realitzar de cara a les pròximes eleccions generals del 10N. Segons ha explicat el co-portaveu Miquel Real “estem en peu electoral, ens estem mobilitzant a tots els nivells. L’objectiu d’estes eleccions és aconseguir traslladar al govern d’Espanya la fòrmula botànica que ací ens ha funcionat molt bé, que és la fórmula de desbloqueig. Davant d’una situació política en què no es possible formar un govern pel bloqueig de les principals forces que han de solventar el problema, la coalició estatal amb Más País i altres forces de l’estat de la que formarà part Compromís pot aportar la solució, un desbloqueig de la situació i un nexe d’unió que permeta aplicar finalment polítiques de canvi des del govern central, que és el que la gent està esperant després d’esta segona convocatòria electoral”.

Així mateix s’ha expressat la voluntat de què la candidatura que Iniciativa tenia reservada en la llista electoral en el número 2 per la circumscripció de València puga ser ocupada per una persona independent dels àmbits socials, que visibilitzaria que esta nova oferta electoral amplia el que fins ara venia representant Compromís.