Iniciativa pel canvi, el nostre Compromís

Iniciativa del Poble Valencià ha convocat per a este dissabte 1 de març a València la seua Assemblea General. Els militants i simpatitzants del partit ecosocialista es reuniran i debatran durant tota la jornada al voltant de tres ponències polítiques, una per a realitzar aportacions programàtiques de cara a les eleccions al parlament Europeu del 25 de maig, una altra per assentar les bases per una acció política que porte el canvi al País Valencià i una tercera sobre el reforçament de Compromís.

L’Assemblea General d’Iniciativa, que tindrà lloc al saló d’actes de la seu d’UGT, començarà amb les intervencions dels seus portaveus Paco Garcia i Mónica Oltra per a passar a continuació als debats de les tres ponències polítiques.

En quant a la Unió Europea el debat arranca des de la urgència de canviar les seues polítiques i les maneres de funcionament. Iniciativa segueix pensat que la UE és important, per això s’ha d’actuar i afrontar aquesta crisi i transformar-la en una oportunitat perquè la UE prenga un camí més legítim i sostenible. La UE que isca d’aquesta crisi ha de ser més democràtica, socialment justa i cohesionada, i més sostenible. Cal denunciar l’estat d’emergència institucional i social que se’ns ha imposat i consolidar l’espai transformador des de la radicalitat democràtica, l’ecologia política, la igualtat social i els drets democràtics.

La ponència sobre el canvi al País Valencià buscarà eixides a l’escenari d’incompetències, fracassos i corrupteles que patim des de fa massa temps. És manifest l’esgotament d’un govern del PP, que ja no té cap credibilitat ni solvència i que actua amb una inèrcia que malbarata tot el que toca. S’han d’assentar les bases per a un canvi en profunditat, bastit amb la complicitat de la majoria, de la gent que aspira a un horitzó d’esperança i està disposada a contribuir a donar-li forma, un canvi que ens retorne la confiança en el futur i ens allunye d’una etapa marcada per la corrupció, les retallades de drets socials i l’augment de les desigualtats.

La tercera de les ponències se centra en el treball a realitzar per a consolidar Compromís com una força política estable, plural i permanent i parteix de la premissa de què el requeriment d’avançar cap a una organització estable no és una exigència interna dels membres de Compromís sinó que és la societat i sobretot la societat políticament més activa del nostre país, la que reclama que això es concrete.

Arxivat en: Partit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *