● Iniciativa aprova una resolució de comdemna al colp militar a Bolìvia.

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, ha celebrat este matí a Alacant la primera reunió de la seua Mesa Nacional, màxim òrgan de decisió entre congresos, després de les eleccions generals del 10 de novembre. En ella, s’ha aprovat la celebració de l’Assemblea Política a principis del pròxim estiu. Una trobada amb la qual el partit vol donar consistència a la proposta ecosocialista valenciana i les seues vies de desenvolupament, reforçant Compromís i dotant de major contingut i abast social a l’acció institucional i popular d’esta opció política plural i progressista.

Respecte a la valoració dels resultats de les eleccions del 10 de noviembre, des d’Iniciativa es considera que donen marge per resituar-se al llarg de la legislatura, continuar amb les aliances així com ampliar Compromís. Segons l’informe aprovat per la Mesa Nacional d’Iniciativa, “els vots de Compromís són tant o més decisius que fa uns mesos. Cal insistir en els temes socials, els ambientals i el diàleg territorial així com l’agenda valenciana amb predisposició a desbloquejar la situació”.

Colp a Bolívia

D’altra banda la Mesa Nacional ha aprovat hui una resolució presentada per Joves amb Iniciativa amb la qual es condemna el colp d’estat que s’està produint a Bolivia i es trasllada al Grup de Compromís al Congrés dels Diputats per tal d’instar al Govern a que també “condemne aquest colp a la democràcia i jugue un paper actiu en la resolució del conflicte”.