La planta ha rebut més de 100 milions en ajudes públiques en els últims anys

En la reunió del Consell Executiu d’Iniciativa-Compromís, celebrada ahir per la vesprada telemàticament, els dirigents del partit ecosocialista han mostrat la seua preocupació davant l’anunci de Ford Espanya d’escometre un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pel qual tenen previst acomiadar a 630 treballadors de la planta d’Almussafes.

Des d’Iniciativa-Compromís s’ha volgut traslladar tot el suport als sindicats i treballadors de la planta al temps que es reclama a l’empresa una major responsabilitat en el manteniment de llocs de treball després d’haver rebut  més de 100 milions d’euros d’ajudes públiques en els darrers anys. “Entenem que la conservació dels llocs de treball és un dels elements claus pels quals la planta d’Almussafes rep quantioses ajudes per part de l’administració i Ford Espanya hauria d’actuar en conseqüència”.

Així mateix, l’executiva d’Iniciativa-Compromís ha tractat sobre la necessitat de crear una “vacuna social” que permeta afrontar, amb uns serveis públics de qualitat, situacions tan adverses com les que està agreujant la pandèmia que patim. En eixe sentit s’ha volgut posar de relleu la ingent tasca que des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigeix Mónica Oltra, s’està realitzant des de la passada legislatura i que està situant al territori valencià al capdavant en l’Estat espanyol en quant a polítiques socials al servei de les persones.

Per a Iniciativa-Compromís, el desenvolupament d’esta quarta pota de l’estat del benestar que suposa el model social és un dels elements que defineix un bon govern. “En un temps polític tan convuls la bona gestió que estem aportant al Consell del Botànic és garantia d’estabilitat”.

Finalment des de la secretaria de Feminismes amb Iniciativa, s’ha exposat a l’executiva el calendari d’accions i jornades formatives en matèria d’igualtat, que una vegada superat el 8M, es seguiran celebrant fins final d’any. Diversitat sexual, Dona i Esport, Perspectiva Jove, Noves Masculinitats, Urbanisme amb perspectiva de gener i l’Eliminació de la violència contra les dones, seran algunes de les temàtiques que s’abordaran durant estos mesos per part de la secretaria feminista d’Iniciativa-Compromís.