Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha celebrat este matí a València reunió de la Mesa Nacional en què, entre altres qüestions, ha renovat la seua representació en l’Executiva de Compromís.

Els integrants d’Iniciativa-Compromís triats hui per a l’òrgan de govern de la coalició, han sigut la Vicepresidenta del Consell i co portaveu de Compromís Mònica Oltra, els portaveus de la formació ecosocialista Aitana Mas i Alberto Ibáñez, el secretari d’organització Sergi Tomàs i el membre de l’executiva Miquel Real.

Segons ha explicat Alberto Ibáñez “continuem així amb el treball per encarar amb força este final de legislatura després d’haver culminat el procés congressual de principis d’any, que ha servit per avançar en obertura, participació, debat i consolidació organitzativa del partit”.

Per la seua banda Aitana Mas ha volgut posar de relleu que davant el context de volatilitat a nivell estatal i internacional, la situació política al País Valencià és positiva gràcies a la bona gestió del govern del Botànic, “les xifres avalen un fort creiximentde l’ocupació, una gran millora en els serveis socials i l’atenció a la dependència, l’arribada de la normalitat a les aules en les acaballes de la pandèmia de la COVID19. També, de forma transcendent, l’arribada de la gigafactoria de bateries a Sagunt, l’aprovació del projecte de llei del canvi climàtic o la sentència a favor de la protecció del litoral”.

Per als portaveus d’Iniciativa-Compromís cal seguir combatent l’imaginari polític de mentides i incerteses que promouen la dreta i l’extrema dreta, ajudats pel marc de conflictes d’abast global i un excès de tensió partidista. Per a la formació ecosocialista, ara més que mai és fonamental treballar per millorar la unitat, la cohesió i l’acció política de l’esquerra. En eixe sentit s’ha volgut destacar la labor de Compromís dins i fóra del Consell amb accions com l’Acord del Túria, la trobada de la família verda europea, la cimera internacional per la jornada laboral de 32 hores o la política comparada amb altres CCAA en serveis socials, protecció del territori o transparència. A més, en aquest context Iniciativa-Compromís ha assenyalat la importància de centrar-se en la política de la vida quotidiana, en la política de proximitat, “per això, és essencial eixir als carrers per donar resposta a les necessitats de la gent”.