El coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha explicat avui que des del Grup Parlamentari de Compromís,  s’estan tramitant  una sèrie d’iniciatives parlamentàries entre les que figuren una pregunta escrita i una proposició no de llei, en la qual s’insta a la retirada dels crucifixos que apareixen estan en les habitacions de l’Hospital Provincial de Castelló.

En bona part de les parets de les habitacions que ocupen els pacients, als peus del llit, hi ha col·locats junt al televisor de lloguer, una gran creu, que estaria atemptant contra l’aconfessionalitat de l’Estat, al tractar-se aquest d’un edifici públic inclòs en la xarxa de centres sanitaris gestionats per l’administració autonòmica.

Aquesta presència, podria molestar a creients i practicants d’altres religions o a gent que no en practica cap, i envaint un àmbit públic i retrotraient a temps del nacionalcatolicisme. Des de Compromís s’ha exposat que els símbols religiosos i creences particulars, en casos com les hospitalitzacions, corresponen a l’àmbit personal i no ha de ser la institució qui la impose. Segons Mulet  “ si qualsevol persona vol dur de sa casa qualsevol símbol o objecte religiós, mentre no interferisca en el bon funcionament del centre, segur que ningú li molestaria, però que sistemàticament tothom haja d’estar tenint com a primera imatge quan obri els ulls, el cos seminu, famèlic i ple de ferides clavat en una creu, crega o no crega en eixe símbol, no és acceptable”.

Des de Compromís s’ha reiterat que cal ser respectuós en totes i cadascunes de les creences de la gent, i no imposar-ne cap, i que en els centres públics, no poden haver aquest tipus de comportament, rèmores del passat, i acceptar el que diu la Constitució també en este aspecte, respecte a un Estat aconfessional, “ el que sempre haja estat així, no ens val d’excusa,”