Compromís demanarà anul•lar el conveni del parc temàtic Mundo Ilusión, que 10 anys després, i malgrat tot, segueix en vigor

Els veïns regalen al Consell 24 milions d’euros per a no fer res.

El coportaveu de Compromís en les comarques de Castelló i regidor a Cabanes, Carles Mulet, ha exposat avui, que tant en les Corts Valencianes, com en l’ajuntament de Cabanes, es va a presentar sengles iniciatives per a exigir l’anul·lació del Conveni que es va signar ara fa deu anys, per a aconseguir gratuïtament sòl per al Parc Temàtic Mundo Ilusión.

10 any després, segons Mulet, el TSJ CV ha anul·lat fins a en dues ocasions el PAI Marina d’Or Golf que tènia associat aquest parc temàtic, i ja en 2010, el Consell va liquidar la societat pública ‘Mundo Ilusión’ que havia de gestionar l’anunciat parc temàtic als voltants del PAI. Mulet ha recordat que el 13 d’octubre de 2004, el conseller d’Economia, el president de la Diputació i els alcaldes de Cabanes i Orpesa van signar un conveni per a desenvolupar el projecte, “entre altres arguments, perquè la Generalitat ho veia com un objectiu prioritari”.

Així, ha afegit que el text indicava que, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. SA, “es redactarà i executarà el projecte del Centre d’Oci Mundo Ilusión, i la clàusula deia clarament els propietaris del sòl del PAI han de cedir gratuïtament a la Generalitat la superfície de terrenys sobre els quals se situarà el futur Centre d’Oci Mundo Ilusión, 800.000 metres quadrats.
Aquest sòl, ha recordat Mulet “ no s’expropia com va fer la Generalitat, amb Terra Mítica, sinó que ací, directament, se li lleva sense cap indemnització als propietaris, la qual cosa és furtar en tota regla, d’un sòl, que d’haver-se desenvolupat el PAI, tindria un valor segons la valoració dels terrenys que va fer la adjucatària, de 30 € el m2, o siga, 24.000.000 d’euros, per al Consell, per a un parc temàtic que han descartat fer.
Segons Mulet “ ara, amb el PAI anul·lat, i amb la nul·la intenció del Consell de fer cap parc temàtic, és el moment de deixar sense efecte aquest conveni, que malgrat tot, segueix en vigor; si es reprenguera el PAI, els propietaris hauria de cedir aquest sòl, perquè el Consell no faça res. Què farien amb 800.000 m2 llevat als veïns, regalar-li-ho a algun amic?.
Per al portaveu ecosocialista “ si algun dia, per marcià que siga, al Consell se li ocorre fer amb diners públics un Terra Mítica 2 en terres castellonenques, el primer que hauria de fer és adquirir el terreny on situar-se, i no llevar-li-ho als propietaris”

Arxivat en: Carles Mulet, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *