El DOCV publica avui la RESOLUCIÓ de 25 de setembre de 2014, del subsecretari d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’insta la publicació de l’acord d’encàrrec de gestió entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Conselleria d’infraestructures, Territori i Medi Ambient per a la construcció de centres docents públics, que ve a dir, que Educació encomana a Infraestructures la construcció o reforma de diversos centres educatius de la nostra comunitat autònoma,

I entre eixe encàrrec, està la construcció de sis aules de Educació Infantil i 12 Educació Primària, del Col·legi Públic Jaume I de Vinaròs. El que hauria de ser entès com una bona notícia, i que algú de segur ho voldrà vendre com a tal, com l’anunci d’alguna actuació imminent, continua sent una escenificació d’un cas vergonyant, com tants altres al llarg i ample del nostre país valencià.

Perquè este anunci, sols diu que li passa a Infraestructures l’encomanda, després dels desastres de l’empresa pública CIEGSA, però com veureu, no hi ha ni cap compromís de termini en iniciar i acabar les obres, ni cap consignació pressupostària. De nou, promeses abstractes, del que és una de les obligacions primordials de l’administració, garantir la qualitat dels serveis bàsics.

 

Per tant, després de set anys de barraquisme, no es veu en l’horitzó cap novetat; fa pocs anys l’excusa era que les actuacions sempre depenen de la falta de disponibilitat  pressupostària ( i com havien buidat la caixa entre Gürtels, Brugals, i malbarataments diversos…no quedava un cèntim)

 

Nosaltres duem anys denunciant igualment l’abandó per part de l’ajuntament dels voltants d’un centre  que van dir era provisional,  i ja fa massa anys és una realitat i un clar exemple de barraquisme escolar, “l’excusa aleshores era un augment de la població per l’allau de la immigració, on calien respostes urgents. Ara, tot i que en molts llocs eixe fenomen s’ha revertit, ací a Vinaròs i en esta zona, no es preveu una disminució d’alumnes, els 350 actuals és la tònica dominant per als propers anys; de nou, centenars d’alumnes que hauran viscut tota la seua etapa escolar en infantil i primària, en un centre fet íntegrament de barracons.

 

Per tant, que ningú veja aquesta publicació com el canvi de res, és, més del mateix… no saber quan es dignificarà este centre

 

http://www.docv.gva.es/datos/2014/09/30/pdf/2014_8647.pdf

 

 

Sergi Alejos

Iniciativa, membre Executiva local Compromís per Vinaròs