La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat d’inacceptables i vergonyosos els continus retardaments de la Conselleria de Benestar Social en el pagament de la renda garantida de ciutadania, l’ajuda a què tenen dret les persones que viuen en condicions d’extrema precarietat.

Segons ha assenyalat Oltra “ens arriben nombroses denuncies ciutadanes que alerten de retardaments de varis mesos en el pagament d’unes ajudes per a famílies per a les quals rebre-la o no suposa la diferència entre poder menjar o no”.

“Les brutals retallades aplicades pels governs del PP han agreujat l’impacte de la crisi econòmica en la ciutadania, deixant a molta gent en la cuneta. El Consell ha dificultat cada vegada més l’accés a aquesta renda garantida i damunt a qui li l’ha concedida no li la paga quan toca. Estem parlant de persones que no és que estiguen en risc d’exclusió social, sinó que ja estan excloses”.

Oltra ha recordat que la majoria absoluta del PP en Les Corts va votar en contra en octubre de l’any passat d’una proposta de Compromís per modificar la llei de renda garantida de ciutadania. La iniciativa proposava que aquesta renda, que en la Comunitat Valencian està molt per baix que en altres autonomies, supose el 75% de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (Iprem), que les sol·licituds es resolguen en 3 mesos, que la renda siga pagada de manera periòdica i s’atorgue des del moment de la sol·licitud.

Segons assenyala la diputada de Compromís “en la tramitació d’aquella proposició per a modificar la llei de la renda garantida de ciutadania va quedar evident la hipocresia del govern del PP ja que el Consell va emetre criteri desfavorable a la seua aprovació destacant els canvis, que segons ells, havien fet per a agilitzar i dotar de major efectivitat l’accés a la renda garantida. Unes mentides que són un insult per a les famílies més necessitades que veuen com mes rere mes Benestar Social no els paga allò que tenen concedit”.

Per a Oltra “el dret de les persones ha d’estar per davant de les qüestions econòmiques, és inadmissible que un govern, amb la seua gestió, augmente la situació dramàtica de tanta gent”.