Mónica Oltra: “No és patriota qui es tanca en les seues fronteres o en les seues sigles. És patriota aquell que no té por a créixer, aquell que no té por a desdibuixar-se perquè té prou autoestima per a saber que ningú ni res el pot desdibuixar perquè té els peus en terra i el cor alegre per a empendre viatges compartits”

L’Assemblea General d’Iniciativa del Poble Valencià ha aprovat hui els documents de les línies estratègiques per a la política d’aliances i de les bases programàtiques per a les pròximes eleccions generals.

Així Iniciativa ha aprovat amb el 81% de vots a favor “oferir a la ciutadania valenciana una candidatura electoral unitària, conformada per Compromís, Podem i altres forces o persones representatives de moviments socials, polítics o ciutadans” per a les pròximes eleccions generals. “La conseqüència d’esta oferta electoral que Iniciativa proposa hauria de derivar en un resultat electoral molt potent, que consolide la fi del bipartidisme al País Valencià i que permeta una acció política forta, tant al Congrés dels Diputats com al Senat, des d’un grup parlamentari propi, que siga capaç de contribuir, amb un paper protagonista, al canvi polític profund que requereix la política estatal”.

En la seua intervenció davant l’Assemblea, Mónica Oltra ha mostrat l’orgull com a militant d’Iniciativa i portaveu de Compromís per tot allò aconseguit amb les passades eleccions, els canvis de govern a la Generalitat i a les administracions locals i com en els acords per a eixos governs, com en el del Botànic, “s’han reflectit els posicionaments polítics que venim defenent des de fa molts anys”. Oltra ha manifestat que ara s’ha de traslladar eixe canvi de govern i allò que recull el pacte del Botànic al govern de l’estat.

Per a Oltra “Espanya serà d’identitats plurals o no serà, ha d’adoptar les identitats diverses. Anem al Congres i Senat a valencianitzar Espanya, això ho ha de saber qui vullga vindre amb nosaltres”.

Sobre la política d’aliances ha indicat també que “hem de ser patriotes perquè estimem la nostra terra i per això estem en política, que és estimar a la seua gent. No és patriota qui es tanca en les seues fronteres o en les seues sigles. És patriota aquell que no té por a créixer, aquell que no té por a desdibuixar-se perquè té prou autoestima per a saber que ningú ni res el pot desdibuixar perquè té els peus en terra i el cor alegre per a empendre viatges compartits”.

Posar el País Valencià en el mapa és ser rellevants a Espanya, valencianitzar Espanya, és tindre veu i decisió, és tindre grup propi, sí, però

tindre també un grup molt més gran. És patriota aquell que veu un xiquet ofegat en la Mediterrànea, en una costa molt pareguda a la nostra i es commou com si fora el seu fill. És patriota aquell que prefereix els pobles a les fronteres, és patriota aquell que prefereix els projectes comuns a les sigles pròpies, és patriota qui no canvia, en definitiva, dignitat per supèrbia, perquè no té por, perquè els patriotes no tenim por, ningú ens ha dir qui som”.

Eixe és el País Valencià que volem construir i tenim una cita indefugible el pròxim 20 de desembre i tenim l’ocasió, l’obligació política i moral, de ser patriotes i construir eixa màtria, eixa mare que ens acull, en què la gent per fi puga ser feliç, encara que com diu el poeta, no tinga permís.”, ha conclòs Oltra

D’altra banda les bases programàtiques aprovades hui per l’Assemblea passen per elaborar un programa de govern que aposte pel rescat ciutadà amb polítiques públiques orientades a les necessitats de les persones i els seus drets socials i laborals, una administració honesta en què es lluite contra la corrupció, els privilegis, l’amiguisme i el balafiament, la reforma constitucional per incorporar drets d’igualtat, socials i ambientals.

Com marquen els estatuts d’Iniciativa, amb la previsió de convocatòria d’unes eleccions, s’obrí un període de presentació de candidatures, en este cas per a anar en les llistes al Congrés i al Senat. Estes candidatures han sigut votades també en l’Assemblea General de hui. Com ha quedat expressat durant l’Assemblea en el cas de què se celebraren finalment primàries per a les pròximes eleccions, estos candidats triats per Iniciativa haurien de presentar-se igualment per a ser elegits en el procés de primàries.

Per la circumscripció de València l’ordre dels candidats al Congrés queda, després de la votació, de la següent manera: Enric Bataller, Reyes Matamales, Isaura Navarro, Miquel Navarré, Carles Vendrell i Feliciano Souza. Per al Senat la candidata serà Dolors Pérez.

Per la circumscripció d’Alacant l’orde dels candidats al Congrés és Ignasi Candela i Juan Ángel Conca.

Per la circumscripció de Castelló, s’ha produït un empat entre els candidats al Congrés i al Senat, Emi Tirado i Pau Sancho, i Juanma Segarra y Santiago Romero.

Amb l’Assemblea General, Iniciativa ha culminat el procés assembleari per a consultar les seues bases de cara a les pròximes eleccions generals. Un procés que començà el passat 15 de setembre amb l’inici de la celebració de les assemblees supracomarcals i que ha acabat hui.