Iniciativa del Poble Valencià – Compromís ha celebrat esta vesprada a València una reunió de la seua Executiva per analitzar la situació política davant la imminent convocatòria d’unes noves eleccions generals.

Els membres de l’Executiva han felicitat els representants de Compromís al parlament espanyol per haver liderat fins l’últim moment l’intent d’aconseguir un pacte de govern d’esquerres.

Per a les noves eleccions Iniciativa destaca que el repte d’eixida és aconseguir que els més de sis milions de votants que representen les forces que apostaven per conformar un govern d’esquerres obtinguen la màxima representació possible en diputats i diputades. Per a este objectiu, tenint en compte el repartiment d’escons de la llei electoral, s’hauria d’aconseguir conformar una única oferta electoral, eixa és la línia de treball que hauria de seguir Compromís per a les tres circumscripcions del territori valencià.

Segons Iniciativa la situació d’emergència que patim obliga a realitzar els màxims esforços possibles per fer fora el govern de dretes que està imposant un model que beneficia els que més tenen mentre retallen drets de la majoria de la població.

El País Valencià necessita de manera urgent un govern central que deixe de boicotejar les polítiques per a les persones que està impulsant el govern del Botànic, un govern central que per fi establisca un finançament just per al nostre territori, que reconega a través del deute històric el maltractament patit des de fa anys i comence a realitzar les inversions territorialitzades que ens corresponen pel nostre nivell de població.

L’Executiva d’Iniciativa ha aprovat la celebració d’una Mesa Nacional de la formació ecosocialista el pròxim dissabte 7 de maig a la localitat d’Otos (Vall d’Albaida) per iniciar els treballs de cara a la convocatòria dels nous comicis.