• Projecció del documental Nacido en Siria i xarrada amb Mónica Oltra, José Miguel Mayo i Lola Bañón

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha organitzat per a demà dilluns una nova edició de les seues “Trobades i Converses amb Iniciativa”. En esta ocasió es tracta d’un encontre per analitzar el drama que estan patint en l’actualitat els milers de refugiats que tracten d’arribar a Europa.

Esta activitat, oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc a partir de les 18h al Centre Octubre (C/Sant Ferran 12, València) i s’iniciarà amb la projecció del documental ‘Nacido en Siria, una de les pel·lícules nominades als Premis Goya 2017.

El film narra les històries de set families que pateixen la guerra, el sofriment i la desesperació a Síria, però que també mostren capacitat de superació, innocència, valor i esperança.  L’objectiu principal del documental és fer entendre què vol dir realment haver nascut a Síria en estos temps.

Després de la projecció, tindrà lloc un col·loqui amb Mónica Oltra (Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana) i José Miguel Mayo (voluntari en camps de refugiats), moderat per Lola Bañón (professora i periodista amb experiència com a corresponsal de RTVV a l’Orient Mitjà).

Segons ha assenyalat Sergi Campillo, regidor i portaveu d’Iniciativa València, col·lectiu organitzador de l’acte, “estem segurs que serà molt interessant i emocionant el visionat d’este documental, que completarem amb un col·loqui en què coneixerem diferents perspectives des d’on s’aborda el drama dels refugiats, des d’un govern autonòmic que ho té tot preparat per a l’acolliment i lluita perquè s’acabe el bloqueig del govern central, d’un activista que ha viscut dia a dia amb els refugiats i de com s’afronta esta problemàtica des dels mitjans de comunicació”.

“Reflexions que de segur ens faran pensar en les possibilitats d’acció i presa de postura davant del major èxode de refugiats des de la Segona Guerra Mundial”, ha assegurat Campillo.