·”El PP ha fracassat en la seua estratègia d’enfangar-ho tot amb denúncies sense fonament al govern del Botànic”

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, ha realitzat este matí a València la darrera reunió de la seua Mesa Nacional abans del V Congrés General de la formació que tindrà lloc el pròxim 9 de juny.

En esta reunió Iniciativa ha aprovat una resolució amb què es denuncia el boicot del govern central del PP al creiximent i la creació d’ocupació en la nostra autonomia per la nul·la disposició a aprovar un nou sistema de finançament i la marginació en inversió estatal que tornen a reflectir els Pressupostos Generals. Iniciativa denuncia que malgrat les bones xifres econòmiques que se’n deriven de la gestió del govern del Botànic el maltracte econòmic que patim del govern central suposa que es deixen de crear desenes de milers de llocs de treball en el territori valencià, una situació injustificable que s’ha de corregir de manera immediata.

En la seua intervenció en la Mesa Nacional, la co portaveu d’Iniciativa i diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha afegit què “l’actual sistema de finançament no és ni just ni constitucional, a més d’estar caducat des de l’any 2014. Ja s’han fet múltiples informes i reunions que constaten que els valencians som els pitjors finançats, ara l’obligació del govern de Rajoy és posar damunt de la taula una proposta de nou finançament que corregisca d’una vegada per totes les discriminacions entre territoris”.

Iniciativa, en la seua reunió de hui, també ha tractat la lamentable situació que ha propiciat que el PP torne a obtindre l’alcaldia d’Alacant. La portaveu Mireia Mollà, ha expressat el suport de la seua formació al grup municipal de Compromís, “volem agrair la valentia dels companys de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant i la seua constància per mantindre la dignitat i la voluntat de canvi que els alacantins i alacantines expressaren en les urnes en maig de 2015. Estem segurs que els tres regidors de Compromís va a ser la punta de llança per combatre allò tan roin que representen les polítiques del PP i la seua crossa de Ciutadans“.

Així mateix la Mesa Nacional d’Iniciativa s’ha referit el fracàs de l’estratègia del Partit Popular de realitzar denuncies sense fonament a la gestió del govern del Botànic per desviar l’atenció sobre els seus problemes judicials pel seus múltiples casos de corrupció. En eixe sentit Mollà ha assegurat que “el PP tracta d’enfangar-ho tot per tractar de fer vore que tots som iguals, en una clara estratègia per intentar entrebancar el canvi polític, però no ho aconseguiran, no van a parar el canvi.”