La Vicepresidenta del Consell i membre d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui que “la legislatura que començarem en 2019 ha de ser l’inici de la transformació 100% botànica. En estos tres anys hem fet una gran labor per canviar inercies, atendre les emergències i desfer els empastres que havia deixat el PP, en la pròxima podrem aprofundir en polítiques plenament botàniques que comencen a transformar la nostra societat”.

Mónica Oltra ha realitzat estes afirmacions en la seua intervenció en l’obertura del V Congrés General d’Iniciativa que, davall el lema ‘Construïm Futur’ està tinguent lloc en el dia de hui en el Palau de la Música de València. El Congrés s’ha iniciat amb les intervencions dels representants de les organitzacions convidades, Asensi Garcia d’Esquerra Unida, Pilar Lima de Podem, Manolo Mata del PSPV, Giuseppe Grezzi de Verds-Equo, Àgueda Micó del BLOC i Joan Ribó de Compromís.

Oltra ha iniciat el seu discurs fet un repàs als “durs” inicis a Les Corts, fa dos legislatures, davall la majoria absoluta del PP, “quan des del govern popular lligaven els gossos amb llonganices i ens tractaven com a bojos por començar a denunciar la corrupció”.

“Des del nostre partit i la nostra coalició començàrem a reivindicar la felicitat de tots els dies, la necessitat de prioritzar els serveis bàsics que la gent ha d’utilitzar cotidianament per damunt dels grans esdeveniments que passen un dia i només beneficien a uns qüants amics dels poderosos”.

Segons Oltra “vam ser pioners renovant el llenguatge polític per a combatre el discurs de l’austeritat i la prima de risc, que ho prioritzava tot. Vam reivindicar les polítiques per a les persones, vam liderar un discurs que des del País Valencià s’ha estés a tota Espanya, ja tothom parla de governar per a les persones”.

“Vam entendre la necessitat de què des dels governs s’utilitzara el poder com a verb no com a substantiu, s’ha de governar no per el poder sino per a poder fer coses. Així, estem governant amb vocació de convenecer i no de vencer. I governem des de la coherència, la primera interpelació que vaig fer com a portaveu a Les Corts a Francisco Camps, era sobre el problema de la vivenda, quan hem arribat al govern hem prioritzat la Llei Social de l’Habitatge. Som els dels xicotets canvis que milloren la vida de les persones. Hem treballat perquè la societat passe de la queixa a l’empoderament, fent polítiques que ja ningú s’atrevirà a revertir com la gratuïtat dels llibres te text per als xiquets i xiquetes, l’eliminació del copagament farmacèutic o la creació de la renda valencina d’inclusió”.

“El que no han entés les oligarquies -ha continuat la Vicepresidenta del Consell- és que el món ha canviat, només cal vore la cara que se li ha quedat al PP i a C’s despres de la moció de censura, la gent volia canvi i així ho han reflexat les urnes des de 2015. Estem davant un canvi al govern de l’estat que huria d’haver-se produït ja després de les eleccions generals de desembre de 2015. La gent ha dit no a la corrupció però també ha dit si al multipartidisme, a respectar la pluralitat, la diversitat, si a politiques per a les persones i de cohesió territorial. Ara qui tinga la tentació de governar amb la dialèctica antiga de la veritat absoluta fracassarà.”

El Congrés d’Iniciativa continua, en la seua sessió de matí, amb el debat i votació de l’Informe General de Gestió presentat pels coportaveus Mireia Mollà i Miquel Real i el debat i votació sobre les esmenes per a la reforma dels Estatuts del partit. En la sessió de la vesprada serà el torn del debat i votació sobre la Ponència Política presentada pel coportaveu Paco garcia i la votació de les candidatures a la Mesa Naciona i a Portaveus d’Iniciativa.