El Consell Executiu d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, reunit esta vesprada a València, ha volgut expressar l’estima i el suport unànime a Mónica Oltra i la seua gestió davant les campanyes manipuladores de la dreta l’extrema dreta i els seus altaveus mediàtics.

Així mateix l’executiva d’Iniciativa ha acordat fer una crida a la participació en la propera jornada del 8M, un dia en què tota la societat s’ha de mobilitzar per la igualtat de drets i la igualtat d’oportunitat de les dones.

Des del partit ecosocialista s’ha volgut incidir en la necessitat d’una jornada en què s’ha de donar màxima visibilitat al moviment feminista i a les seues reivindicacions i s’ha volgut posar en valor les polítiques d’Igualtat, que de la mà de Mónica Oltra i el seu equip s’estan posant en marxa des de 2015 en el territori valencià.

De la mateixa manera s’ha volgut animar a la societat valenciana a participar en les activitats que des de difererents àmbits s’organitzaran amb motiu del 8M, així com a eixir al carrer en les diferents manifestacions per la igualtat i l’empoderament de les dones.

Davant moviments reaccionaris que suposen una amenaça a la igualtat de les dones des d’Iniciativa es considera que este 8M s’ha d’incidir en què som una societat que treballa conjuntament per a què les dones no siguen víctimes de violència pel fet de ser dones, no cobren menys pel fet de ser dones i puguen ser el que vulguen ser, sense demanar permís a ningú.