Amb el títol de ‘Construir Màtria’ l’11 de juliol el partit ecosocialista de la coalició Compromís debatrà sobre la línia política a seguir en els pròxims mesos

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, ha reunit hui al saló d’actes de la seu de CCOO a Castelló a la seua Mesa Nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos. En l’encontre de hui Iniciativa ha aprovat la ponència política que serà debatuda en l’Assemblea General de la formació ecosocialista que tindrà lloc l’11 de juliol.

Iniciativa convoca la seua Assemblea per establir la línia política a seguir en els pròxims mesos, així els membres de la Mesa Nacional han acordat que davall del títol, ‘Construir Màtria’ el debat polític de la pròxima Assemblea es centrarà en la sostenibilitat social, territorial i ambiental com a model de futur per a la societat valenciana.

Segons s’explica en el document de la ponència política, elaborat per Carles Esteve, Alberto Ibáñez, Aitana Mas i Paula Tuzón “el paper d’Iniciativa ha estat cèntric en la identificació dels trets fonamentals d’una política útil i real que arriba a les necessitats de les persones, amb un lideratge ideològic i programàtic que ha sigut un dels elements clau de l’èxit de Compromís. L’ecosocialisme, que definia el partit en els seus primers passos, ha de ser una aposta decidida en la nostra forma d’entendre la política. Una aposta clara per la justícia social que aporte solucions compartides a la crisi climàtica garantint un avanç cap a una societat més justa i igualitària”.

Des d’Iniciativa es considera que caldrà treballar mantenint l’aposta per les polítiques directes i clarament identificadores de la nostra acció durant els últims anys al mateix temps que incorporem una visió més ampla del model social, que supere els mecanismes de manteniment i herència de les desigualtats o la visió del planeta com a contenidor de recursos explotables per les classes més privilegiades.

I això ho ha de fer Iniciativa com a part d’un projecte, com és Compromís, que siga coherent amb els valors que defensa i continue abanderant eixes altres formes de ser en política i de practicar la tecnologia punta: diversitat, pacte, pluralitat, convivència, treball des de la diferència i la identitat de les parts, maduresa, obertura, amples majories, consens”.

Per al partit ecosocialista afrontem una etapa política encoratjadora, en la que tenim l’oportunitat d’assentar i madurar una tendència que s’ha mostrat clara, dins i fora del País Valencià. Amb la ponència política aprovada hui es reflexiona sobre els tres eixos a través dels quals pensem que Iniciativa ha de projectar la seua proposta en el futur més pròxim: La sostenibilitat social, la sostenibilitat territorial i la sostenibilitat ambiental com a model de futur per a la societat valenciana.

El procés assembleari fins juliol continua ara enviant els document aprovat a tots els militants i simpatitzants d’Iniciativa i amb la celebració d’Assemblees locals i supracomarcals que debatran, i esmenaran si així ho consideren, el document de la Ponència Política aprovada hui.