Els portaveus d’Iniciativa-Compromís, Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia, han oferit hui una roda de premsa a València per presentar el que serà el 6è Congrés Ordinari del partit ecosocialista integrant de la coalició Compromís.

Com ha explicat Mollà “el 15 de gener del pròxim any celebrarem este conclave important on, col·lectivament i de manera oberta i participativa, posarem al dia els objectius estratègics i l’estructura organitzativa de la nostra formació política i activarem el treball per aconseguir mobilitzar i poder seguir construint una societat més justa i sostenible”.

‘Construir Matria’ és el lema del Congrés, amb què es vol posar en el centre el treball per remoure les causes que generen les grans desigualtats del sistema en què vivim, que creen empobriment, soletat i opressions, i treballar per crear una societat on cap persona es quede arrere, una societat verda i feminista que garantisca la igualtat, la justícia, agermanament, cohesió social i la pau.

“El propòsit per a este 6é Congrés és debatre sobre les ferramentes per construir eixa màtria que aposta per totes les persones, una màtria que té cura de l’Estat de Benestar, del medi ambient i sap que s’ha de protegir a tota la ciutadania, apostant pel sector públic i treballant dia a dia per a que la dignitat de totes les persones siga la prioritat dels governs”, ha assenyalat Mollà.

Per la seua banda, en la seua intervenció, Miquel Real ha destacat la importància del debat sobre la Ponència Política “mitjançant la qual ens repensarem ideològicament en este 6è Congrés”.

“La nostra ponència política l’hem titulada ‘Esperança Ecofeminista’ amb la qual mirem al futur a la vegada que centrem la nostra acció en aportar solucions a la situació global derivada de la pandèmia, amb perspectiva ecologista i feminista, amb la intenció de proporcionar un nou paradigma que prioritze el dret a la vida digna, la justícia social i la pau”, ha explicat Real.

“Des d’Iniciativa-Compromís -ha afegit el co portaveu- defensem un valencianisme ecofeminista entés com a l’espai polític de referència per a aquelles persones que defensem l’ecosocialisme participatiu, l’ecologisme popular, el feminisme interseccional, el valencianisme polític, el republicanisme, el laïcisme, la cultura de la pau, el foment dels bons tractes i la solidaritat generacional com a l’única via per a garantir la justícia social, la igualtat, la diversitat, la convivència i la felicitat”.

Amb l’objectiu de reduir les diferències socials i de democratitzar l’economia, Iniciativa-Compromís a través de la seua Ponència Política fa una proposta de justícia fiscal i aposten per la implantació d’una renda bàsica universal. Així mateix s’aposta per La regulació dels preus del lloguer i l’increment del parc d’habitatge públic, la fixació d’un salari màxim que s’establisca d’acord amb el salari mínim, avançar l’edat de jubilació o instaurar una prestació pública de pagament únic quan complim 25 anys per combatre desigualtats.

El portaveu Paco Garcia ha sigut l’encarregat de subratllar que “volem obrir el debat a la societat valenciana i que no només els nostres militants i simpatitzants puguen aportar la seua visió tant a la proposta de Ponència Política com a la  revisió i modificació dels estatuts del partit que també realitzarem en el Congrés. Per això fins la celebració del mateix qualsevol persona podrà dir la seua sobre els nostres documents que estaran en obert per fer propostes de millora a la web iniciativa.compromis.net”.

Finalment Garcia ha informat de què, paral·lament, de cara al Congrés del 15 de gener des d’Iniciativa-Compromís iniciem el cicle ‘ESCOLTEM’ de debats oberts. “Des de demà fins el més de gener de l’any pròxim anem a organitzar una sèrie d’encontres per a seguir escoltant i aprenent de la societat sobre diferents temàtiques que considerem importants”.

Demà dimarts dia 5 d’octubre a les 19h a la seu de Compromís de la Plaça del Pilar de València tindrà lloc el primer d’estos debats oberts anomenat,  “Encaix polític del País Valencià”, una temàtica propiciada per la pròxima celebració del 9 d’Octubre. Intervindran, Manuel Alcaraz, professor de la Universitat d’Alacant i ex conseller de Transperència, Sandra Obiol, regidora de guanyar Alcoi, Angela Ballester, ex diputada al Congrés i Francesc Miralles, politòleg i consultor. Moderarà el debat la regidora de Compromís a Torreblanca Miriam Pañella.