La Vicepresidenta del Consell i membre d’Iniciativa-Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui que “la guerra cultural que s’està plantejant només la guanyarem des de la fraternitat, des del sentiment comunitari i l’agermanament del genere humà”.

Mónica Oltra ha realitzat estes afirmacions en la seua intervenció en l’obertura del 6è Congrés General d’Iniciativa-Compromís que, davall el lema ‘Construr Màtria’ està tinguent lloc en el dia de hui en l’auditori 2 del Palau de Congressos de València. El Congrés s’ha iniciat amb les intervencions dels representants de les organitzacions convidades. L’Alcalde de València, Joan Ribó ha sigut el primer en intervindre, per a donar pas a les intervencions de Betriu Cardona (Intersindical), Ismael Sáez (UGT), Ana Garcia (CCOO), Jaume Almazora (Més Mallorca), Manolo Mata (PSPV), Sergi Rodríguez (Esquerra Unida), Hèctor Illueca (Podem), Juan Ponce (Verds-Equo) i Àgueda Micó (Més-Compromís). També s’han pogut vore les salutacions en vídeo d’alguns representants polítics que no han pogut assistir com Carlos Javier Salgado (UPL), Fatima Hamed (MDyC), Uxue Barcos (Geroa Bai), Mónica Garcia (Más Madrid) i Ada Colau (En Comú Podem).

Oltra ha iniciat el seu discurs fent referència al conflicte bèlic a Ucraïna assenyalant que “quan la pàtria brama, trau els tancs al carrer i apunta amb els canons és més necessària que mai la Màtria. No només diem no a la guerra, diem no als exèrcits i no a les armes, les úniques bales que no maten són les que no existeixen”.

La Vicepresidenta del Consell ha posat l’accent en com ‘Construir Màtria’ és millorar la vida de la gent, “tindre serveis públic potents, sanitat sense barreres, millorar les condicions materials de les persones. Coneixem els grans reptes que tenim al davant, la lluita contra el cavi climàtic i les desigualtats. Però la gent també necessita esperança, alegria, sentir-se segura, agermanada, necessita saber que no deixarem ningú arrere, això és el que genera felicitat”.

Amb tot el que estem vivint en els darrers temps “l’ésser humà s’està confrontant amb la seua fragilitat, se li ha posat un espill que evoca la mort i la por”. Davant açò Oltra ha volgut posar en valor la importància de la política i la necessitat de la participació de la gent en les decisions polítiques, “que se senten valuoses i valorades”.

En el cas de l’agressió d’un professor a un institut a Bétera per part d’un grup d’alumnes, Oltra ha assegurat que “hem de véncer la ideologia que ho sustenta, a ells se’ls ha de rescatar i no deixar-los enrere, en la batalla cultural no hem de donar ningú per perdut”.

La Vicepresidenta ha finalitzat la seua intervenció assegurant que Compromís és el millor que els ha passat als valencians i valencianes en este segle i que cal cuidar i enfortir esta ferramenta política que ha garantitzat el canvi. Així mateix Oltra ha volgut posar en valor la tasca que han realitzat els darrers anys fins l’actual congrés els portaveus del partit Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia.

Els portaveus d’Iniciativa-Compromís han sigut els encarregats de realitzar a continuació la presentació del seu ‘Informe de Gestió’, que juntament amb la Ponència Política, la reforma dels Estatuts i l’elecció de portaveus i membres de la Mesa Nacional configuren l’ordre del dia del que queda de jornada del Congrés.

Finalitzat a les 13h el període de formalització de candidatures per a ser portaveus del partit, només la formada per Aitana Mas i Alberto Ibáñez, ha sigut presentada, per tant una vegada es realitze la votació que tindrà lloc a partir de les 18h, Mas i Ibáñez es convertiran en els màxims representats del partit.