La Mesa Nacional d’Iniciativa-Compromís de hui, a més de la culminació del procés congressual amb la tria del Consell Executiu ha dedicat la reunió a analitzar i debatre la situació política en què ens trobem.

Els portaveus, Aitana Mas i Alberto Ibáñez, en el seu informe polític han volgut destacar la preocupació per la crisi humanitària derivada de la guerra a Ucraïna per la invasió de Rússia, així com la conseqüent crisi econòmica que arriba sense solució de continuïtat després de la crisi produïda per la pandèmia de la Covid19.

La complexitat de la situació requereix de la nostra acollida i solidaritat amb els afectats i que des dels governs s’aposte decididament per què els recursos públics es posen al servei de la ciutadania, la crisi econòmica no l’han de pagar els de sempre. Hem de posar en marxa tots els instruments en mans de l’administració per pal·liar l’efecte de la crisi en els nostres sectors productius i la població en general, en especial amb la qüestió energètica.

En este sentit Iniciativa-Compromís ha reclamat la intervenció dels preus de les energies com la mesura en matèria econòmica que s’ha de prendre amb més urgència.