El co portaveu d’Iniciativa-Compromís, Alberto Ibáñez, ha mostrat hui la satisfacció de la seua formació després de la resolució del jutjat de primera instància i instrucció Nº 1 de Requena que sobreseeix el procediment contra l’alcalde de Xiva, Emilio Morales, i altres regidors del consistori  per una denúncia del Partit Popular. A més la jutgessa estableix la nul·litat de les actuacions en una sentència en que també remarca que davant esta decisió no cap interposar recurs ordinari algun.

Des d’Iniciativa-Compromís es recorda que l’inici d’esta actuació judicial fou una campanya bruta del PP que decidí, manipulant la realitat, portar als tribunals una resolució de la junta de govern per a pagar la productivitat als empleats de l’Ajuntament de Xiva tal i com es venia produïnt des de l’any 2002 amb governs del PP inclosos.

Per a Ibáñez “queda clar, una vegada més, que encara que la dreta s’enteste en la seua guerra bruta, no tots som iguals. Els casos que es dediquen a muntar contra nosaltres, retorcent les bases legals, acaben per no tindre recorregut, però mentrestant és lamentable que alguns mitjans de comunicació entren al drap. Emilio Morales ha hagut d’aguantar titulars que distaven enormement de reflectir la realitat de la denúncia del PP, mentides flagrants sobre la seua gestió al front del municipi que en una societat democràtica no es poden permetre”.

“En les dos legislatures que Emilio Morales porta al capdavant del consistori de Xiva el treball a desenvolupar no ha sigut fàcil per la situació complicada en què la mala gestió del PP va deixar el municipi, malgrat això ha sigut capaç d’impulsar actuacions que estan millorant la vida dels veïns i veïnes del municipi, des de la transparència amb què ara es duen els comptes públics, a la transformació de la localitat en un lloc cada vegada més habitable i amable”.

“Des d’Iniciativa-Compromís encoratgem al company Emilio a continuar endavant amb la seua gran feina, ha demostrat que té un projecte il·lusionant per a Xiva i malgrat els entrebancs bruts de la dreta, encara li queden anys per davant per seguir desenvolupant-lo”, ha conclòs Ibáñez.