A pesar de ser la Conselleria qui més vocals té en l’organisme, evita cap relleu en la presidència

 

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, demanava explicacions al Consell pel manteniment de Francisco Martínez, expresident de la Diputació de Castelló, en diversos òrgans de responsabilitat política .

Oltra, en gener es feia ressò de que el president de la Diputació Provincial de Castelló, acabara de cessar fulminantment al vicepresident primer de l’ens, Francisco Martínez Capdevila, per les operacions que des del seu càrrec pretenia fer per obtindre un benefici econòmic gran per a la seua empresa amb la venda d’uns terrenys seus per la construcció de la depuradora al terme municipal de Borriol. El president de la Diputació al·legava que ja no confiava en ell.

La diputada recordava que les ombres en la gestió pública de Martínez s’estenen als àmbits dels qual ell està formant part, com ara la presidència del Consell de Salut de l’Àrea 2  (Castelló), i per això preguntava si mantenia el  Consell la confiança en aquesta persona per continuar ocupant aquest càrrec, i en cas contrari, i dins de les seues competències, pensa demanar el seu cessament o dimissió.

La resposta que dóna ara el Conseller de Sanitat és que els Consell de Salut de cada departament de salut estan compostos per 5 vocals en representació de la Conselleria de Sanitat, 3 representants d’ajuntaments del departament de salut a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), 2 vocals en representació de les organitzacions empresarials i 2 de les sindicals més representatives en el sector sanitari en  l’àmbit del departament de salut, 2 en representació dels consumidors i usuaris i un representat dels col·legis professionals.

D’entre ells, segons el Conseller, es tria un president, un vicepresident i un secretari, i recorda que en 28 de novembre de 2011 Martínez va ser nomenat membre del Consell de Salut en representació dels ajuntaments a proposta de la FVMP , nomenament que actualment es troba en vigor.

Per tant, la Conselleria, a pesar de ser l’entitat que més pes té dins d’aquest òrgan, no pensa revocar ni promoure la renovació de Martínez com president d’aquest organisme; no es podria retirar el càrrec de representant dels municipis, però sí promoure que la presidència d’aquest organisme recaiguera en una persona sense cap sospita. El Consell evita d’aquesta manera obrir cap enfrontament amb Martínez i de manera implícita li mostra el suport llençant tota la responsabilitat del seu manteniment a la FVMP, quan els propis vocals de la Conselleria estarien per tant donant suport a una persona com Martínez.