La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat avui que “anem a realitzar una pregunta parlamentària a la Conselleria de Medi ambient perquè explique quines mesures va a prendre respecte al *macrovertedero abandonat en la costa de la Vega Baixa, en el terme municipal del Pilar de la Foradada i molt pròxima a les urbanitzacions d’Oriola Costa”.

Mollà ha indicat que “segons han explicat els veïns, aquest abocador, d’uns 150.000 metres quadrats, està abandonat des de fa més de 10 anys i es troba emetent gasos que podrien ser tòxics, a més de les males olors que genera”.

En aquest sentit, la diputada ha apuntat que “entenem que l’actuació per a netejar la zona ha de fer-se immediatament, ja que aquesta situació d’afecció al medi ambient i d’insalubritat no pot perllongar-se per més temps”.

“Per açò, preguntarem a Conselleria si coneix la titularitat de la finca, la quantitat de residus que alberga, l’origen dels mateixos, les conseqüències que podria tenir per al mitjà i per a la salut de les persones i, per descomptat, quins passos pensa dur a terme per a la neteja del terreny”, ha indicat.

Mireia Mollà ha assenyalat que “no es pot consentir que la Vega Baixa seguisca patint per més temps la mala gestió dels residus que duen a terme l’administració provincial i autonòmica i per açò l’actuació del Govern valencià en aquest cas ha de ser immediata”.