La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià ha aprovat hui una proposta de reglament de primàries per a Compromís de cara a les pròximes eleccions autonòmiques.

Segons esta proposta es realitzarien dos votacions separades. Una d’àmbit autonòmic per a triar al candidat o candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana i una altra en l’àmbit de cada circumscripció per a triar la resta de la llista.

Este reglament garanteix la paritat i pluralitat de les candidatures i en eixe sentit estableix que als sis primers llocs de cada llista estiga representada tota la pluralitat de la coalició. Per a garantir-ho Iniciativa proposa unes reserves de pluralitat als llocs 2, 4 i 6 de cada llista, que no hi hagen més de dos candidats seguits de cada pota que composa Compromís i que la llista siga paritària en trams de dos.

Iniciativa considera que esta proposta, molt semblant a la també aprovada hui per Els Verds-EE i Gent de Compromís i a la que el Bloc aprovà el passat 17 d’octubre en la seua Executiva Nacional, pot culminar amb este procés d’elaboració del reglament de primàries dins del calendari proposat, que passa per l’aprovació en la Comissió Executiva Nacional de Compromís el pròxim dimarts 11 de novembre i ratificació pel Consell General de Compromís el pròxim 22 de novembre.