Representarà a Compromís el dijous dia 5 a la reunió que la Plataforma per un Nou Model Energètic mantindrà amb els representants polítics de la província de Castelló.

 El activista en moviments socials i ecologistes, Sergi Alejos, es perfila com cap de llista de Compromís per Xilxes. La coalició està intensificant contactes en el municipi per tal de presentar una alternativa potent des de l’esquerra verda i valencianista.

         Alejos és el màxim exponent de Compromís a les comarques de Castelló en totes les lluites mediambientals, ha estat coportaveu de la Plataforma Anti-Fracking Comarques de Castelló, i co-fundador de la mateixa, membre de la Plataforma Ciutadana No a la Contaminació Comarques de Castelló, i d’entitats com  la Colla Ecologista d’Almassora, Ecologistes en Acció, Greenpeace, Médicos sin Fronteras, ACNUR,  Castelló en Bici.

         Ha destacat també la seua participació com membre del Consell de Participació del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, en la redacció i presentació d’al·legacions i denúncies des de la Plataforma No a la Contaminació a diferents projectes com: Planta coque Grau Castelló, Ampliació Ube Chemical, ampliació diferents cicles combinats Iberdrola, Agriberia, Mediterranean Wastes CdR (Almassora), Xarxa control qualitat ambiental, en la redacció i adaptació de mocions posicionament fracking per a diferents ajuntaments del País Valencià, entre desenes d’activitats.

         Alejos serà l’encarregat de representar a Compromís a la reunió provincial del proper dijous dia 5 que la Plataforma per un Nou Model Energètic mantindrà amb els representants polítics de la província de Castelló.

La Coalició Compromís defensa una política energètica tendent a l’autosuficiència, a la primacia de les renovables i a la progressiva  desaparició de les energies brutes; la utilització del sistema impositiu per reorientar les pautes productives, d’acord amb els principis de “qui més contamina, més paga” i “qui és més eficient energèticament, menys paga”; que la seguretat prime per damunt del productivisme i es diga “no” a l’energia nuclear; apostar per una nova cultura de l’aigua, que la considere com a recurs públic vital per a les persones i els territoris; o afavorir una xarxa europea de comunicacions racionalitzada, integrada i respectuosa amb el medi ambient.

         El portaveu de Compromís ha reivindicat les renovables i en especial les energies solars “ en un país com el nostre, amb tantes hores del sol, tenim a la nostra ma l’autosuficiència energètica, però per contra, els nostres governants són titelles de les grans empreses energètiques i s’han dedicat a posar tots els impediments possibles per avançar en eixe sentit”