Cada militant o simpatitzant podrà no només votar si està d’acord o no amb la la política d’aliances sinó debatre sobre la seua conveniència i aportar les seues esmenes. Este és el procés democràtic de consulta a les bases que marquen els estatuts del partit ecosocialista

Al llarg d’este setmana donaran inici les assemblees supracomarcals d’Iniciativa del Poble Valencià, per a debatre, esmenar i aprovar una proposta de línies estratègiques bàsiques per a la política d’aliances de Compromís i el document programàtic de cara a les pròximes eleccions generals.

Segons el calendari aprovat per la Mesa Nacional d’Iniciativa el passat 5 de setembre, des de demà dimarts 15 de setembre fins el pròxim dia 25 tindran lloc les respectives assamblees per tot el territori valencià en les quals les bases del partit ecosocialista seran consultades tant sobre la política d’aliances de Compromís amb altres forces polítiques de cara a les pròximes eleccions al parlament espanyol com sobre les línies programàtiques amb les quals concórrer a estos comicis.

El punt de partida per als debats en les assamblees és el document aprovat per la Mesa Nacional en el qual es proposa “promoure una candidatura ciutadana al País Valencià amb una base d’acord entre Compromís, PodemPV i altres forces o persones representatives de moviments socials, polítics o ciutadans. La conseqüència d’aquesta oferta electoral que Iniciativa proposa hauria de derivar en un resultat electoral molt potent, que consolide la fi del bipartidisme en el territori valencià i que permeta una acció política forta tant al Congrés dels Diputats com al Senat, des d’un grup parlamentari propi, que siga capaç de contribuir des d’un paper protagonista, al canvi polític profund que requereix la política estatal”.

Segons han assenyalat els portaveus d’Iniciativa, Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia Latorre, “com marquen els nostres estatuts, davant de cada previsió de convocatòria electoral, des d’Iniciativa hem iniciat el procés per a consultar a les nostres bases en un procediment participatiu, garantista i democràtic. Cada militant o simpatitzant del nostre partit podrà no només votar si està d’acord o no amb la la política d’aliances per la que apostà la direcció d’Iniciativa sinó debatre sobre la seua conveniència i aportar les seues esmenes. Este és el procediment democràtic de consulta a les bases que marquen els nostres estatuts i com cada període electoral l’hem posat en marxa”.

Este procés de consulta a les bases acabarà amb una Assemblea General d’Iniciativa que tindrà lloc el dia 3 d’octubre de 2015 a partir de les 10 del matí a la seu de la UGT de València.

Per als portaveus d’Iniciativa “estes pròximes eleccions generals són d’una gran importància política perquè des de Compromís per primera vegada podem d’encapçalar els resultats electorals al territori valencià i contribuir a un canvi polític al govern central semblant al que vam protagonitzar al País Valencià el passat 24 de maig i també perquè podem contribuir a la ruptura del bipartidisme”.