La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià, reunida este matí a València, ha analitzat la situació política marcada per la configuració del parlament espanyol després de les eleccions generals del 20 de desembre.

El màxim òrgan de decisió entre congressos d’Iniciativa s’ha felicitat per uns resultats electorals que demostren l’encert de la política d’aliances per la qual es treballà decididament per a les eleccions generals. El resultat de les eleccions demostra l’anhel de canvi de la ciutadania, com a segona força valenciana, encapçalem eixa voluntat ciutadana i garantirem el fi de les polítiques antisocials i regressives de l’antic govern.

Segons s’ha assenyalat des d’Iniciativa “l’espectacular resultat que la candidatura Compromís-Podemos-És El Moment aconseguí en les darreres eleccions ha fet que es complisquen amb escreix totes les condicions que marca el reglament del Congrés per a formar grup propi. Davant esta constatació la configuració d’una Mesa del Congrés amb majoria conservadora del PP i C’s pactada amb el PSOE està suposant que d’una manera injusta s’estiga contravenint el resultat electoral i se’ns estiga negant la possibilitat de configurar grup propi”.

Iniciativa aposta per què s’explore un pacte a la valenciana que conforme una majoria que permeta un govern d’esquerres a l’executiu central. Però davant de l’atemptat a la democràcia recolzat pel PSOE en la configuració de grups, des d’Iniciativa s’ha volgut advertir que si no es permet a Compromís-Podem-És El Moment una fòrmula per a tindre veu pròpia al Congrés, en una hipotètica votació per a la Presidència del Govern s’apostaria per no donar suport a Pedro Sánchez. Creiem que no podem votar al líder d’una formació que recolza una decisió injusta que ens deixe als valencians sense veu pròpia al Congrés”.