La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià s’ha reunit este matí a València per valorar els resultats de les passades eleccions generals del 26 de juny. Els portaveus de la formació ecosocialista integrant de Compromís, Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia, han volgut iniciar la reunió agraint l’esforç dut a terme per totes les persones militants, simpatitzants i voluntàries d’Iniciativa i del conjunt de Compromís que durant la passada campanya han dut a terme un treball constant d’explicació de la proposta política representada per ‘A la Valenciana’, que ha rebut el suport de 655.895 valencianes i valencians.

La Mesa Nacional ha analitzat els resultats de les eleccions generals i ha aprovat una resolució que “valora positivament la política d’aliances que, des de sempre, ha impulsat Iniciativa tant en el si de Compromís com amb altres forces polítiques. Política de pactes que explica que, en este moment, Compromís tinga una presència consolidada en totes les institucions polítiques valencianes, espanyoles i europees. El resultat de la coalició A la Valenciana de les eleccions generals del passat 26 de juny suposen una consolidació del nostre espai electoral com a segona força política al País Valencià, perquè mantenim la representació al Congrés i la tripliquem al Senat”.

No obstant Iniciativa reconeix, també, que els resultats no han tingut correlació amb les expectatives generades. Per una banda, una potent campanya de la por ha mobilitzat el vot conservador, que s’ha incrementat, i d’altra un augment de l’abstenció, particularment centrada en les forces del canvi, han contribuït a uns resultats electorlals on la dreta s’ha reequilibrat, tornant molts votants de la còpia a l’original, i on les forces del canvi no han arribat a les expectatives generades”.

Iniciativa traslladarà a Compromís la necessitat que totes les diputades i diputats de la coalició A la Valenciana al Congrés conformen un grup parlamentari propi. “Per a això, cal treballar per aconseguir una Mesa del Congrés que no siga hostil a la nova realitat plural sorgida de les eleccions i que respecte la diversitat política que ja està consolidada en l’Estat”.

Finalment la resolució aprovada hui per Iniciativa considera que les polítiques d’austeritat letal i de seguidisme del dogma neoliberal que ha practicat i que pretén seguir practicant el Partit Popular són incompatibles amb unes polítiques que rescaten persones, garantisquen drets socials, creen ocupació estable i digna i ajuden als xicotets i mitjans empresaris o autònoms. Per això se seguirà impulsant en el si de Compromís la necessitat de fer tots els esforços possibles perquè la dreta no continue governant.