• Compromís ha de fer sentir la seua veu en la conformació d’esta alternativa tant per a enllestir les reformes bàsiques com per posar novament damunt la taula l’agenda d’interessos valencians

Iniciativa de Poble Valencià ha iniciat el curs polític celebrant este matí una reunió de la seua Mesa Nacional a Llíria. Els membres del partit ecosocialista han analitzat, en primer lloc, la situació política a l’Estat després de la investidura fallida del candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy.

Segons Iniciativa el debat d’investidura ha demostrat que el PP no té el suport parlamentari suficient per continuar duent avant les seues polítiques antisocials i contràries als interessos majoritaris dels valencians i valencianes. “Si que pensem en canvi que s’ha demostrat que els resultats de les últimes eleccions generals han donat la majoria a les forces que impulsen un canvi polític que recupere les institucions i aplique polítiques que rescaten les persones, reforcen la democràcia i afronten els debats constitucionals, territorial i econòmics que el nou temps reclama”.

Per a Iniciativa no és cert, per tant, que el fracàs de la investidura de Rajoy obligue a convocar noves eleccions. Per això es proposa als diputats i diputades de Compromís que treballen per una nova majoria parlamentària que conforme un govern de canvi en sintonia amb les capes més vulnerables de la societat que necessiten un govern que vetle pels seues interessos.

Així s’obri ara un temps perquè les forces que han mostrat la seua oposició a Rajoy i al partit corrupte que ens governa, dialoguen per configurar una alternativa de canvi real. “Compromís ha de fer sentir la seua veu en la conformació d’esta alternativa tant per a enllestir les reformes bàsiques generals que es necessiten impulsar des del govern central com per posar novament damunt la taula l’agenda d’interessos valencians”.

En quant a l’inici del curs polític al País Valencià, Iniciativa ha volgut posar en valor als avanços que s’han aconseguit des del Consell en el primer any de legislatura, sobre tot en matèria social i de recuperació de drets de les persones.

Així mateix s’ha debatut sobre com continuar treballant perquè Compromís continue sent la força que millor defensa els interessos de la ciutadania i que millor ha sabut traslladar a les institucions la realitat del carrer, i la necessitat d’enfortir el suport al Govern de la Generalitat i als ajuntaments per reforçar la continuïtat del canvi.