Les bases d’Iniciativa aposten per una coalició de partits que garantisca l’estabilitat de Compromís

Iniciativa del Poble Valencià ha fet públic hui els resultats de la consulta realitzada per conèixer l’opinió de militants i simpatitzants de la formació respecte a la millora de la configuració organitzativa de la coalició Compromís. L’opció majoritària amb quasi el 90% de vots ha sigut la d’apostar per una coalició de partits ben organitzada que garantisca l’estabilitat i coordinació.

La consulta ha tingut una participació de 945 persones, el 52% del cens de militants i simpatitzants d’Iniciativa, que han votat tant de manera telemàtica com presencial del 24 al 30 de setembre.

En la consulta s’inquiria sobre quina és la preferència respecte a la configuració de Compromís per formalitzar i estabilitzar el seu funcionament. Així a la pregunta “Vols que Compromís es constituïsca un partit únic, i per tant, que Iniciativa inicie un procés de dissolució?” un 6,49% han votat Si i un 92,48% han votat No. A continuació, en cas de que la resposta anterior fora No, es preguntava per les següents preferències: 1) Una coalició de partits ben organitzada que garantisca l’estabilitat i coordinació i regule la participació individual de les persones adherides. Opció que ha obtés el 89,57% dels vots. O 2) Una federació de partits amb una personalitat jurídica unificada i capacitat pròpia per presentar-se a eleccions. Opció que ha obtés el 9,31% dels vots.

La Mesa Nacional del partit ecosocialista va convocar esta consulta per tindre una visió el més nítida possible de quina es l’opinió dels afiliats i simpatitzants, amb la convicció de què Compromís és l’aposta estratègica d’Iniciativa del Poble Valencià, garantint que la pluralitat ha de seguir sent una senyal d’identitat clarament visible i el consens, el diàleg, la coralitat i la visibilitat de la diversitat han de ser les seues divises.

Així, després de conèixer l’opinió de militants i simpatitzants, l’aposta d’Iniciativa és continuar construint un Compromís més coordinat, millor comunicat i més fort amb l’objectiu de ser la força política hegemònica del País Valencià que garantisca la política que millore la vida de les persones en el present i futur.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *