Iniciativa del Poble Valencià ha fet públic hui els resultats de la consulta realitzada per conèixer l’opinió de militants i simpatitzants de la formació respecte a la millora de la configuració organitzativa de la coalició Compromís. L’opció majoritària amb quasi el 90% de vots ha sigut la d’apostar per una coalició de partits ben organitzada que garantisca l’estabilitat i coordinació.

La consulta ha tingut una participació de 945 persones, el 52% del cens de militants i simpatitzants d’Iniciativa, que han votat tant de manera telemàtica com presencial del 24 al 30 de setembre.

En la consulta s’inquiria sobre quina és la preferència respecte a la configuració de Compromís per formalitzar i estabilitzar el seu funcionament. Així a la pregunta “Vols que Compromís es constituïsca un partit únic, i per tant, que Iniciativa inicie un procés de dissolució?” un 6,49% han votat Si i un 92,48% han votat No. A continuació, en cas de que la resposta anterior fora No, es preguntava per les següents preferències: 1) Una coalició de partits ben organitzada que garantisca l’estabilitat i coordinació i regule la participació individual de les persones adherides. Opció que ha obtés el 89,57% dels vots. O 2) Una federació de partits amb una personalitat jurídica unificada i capacitat pròpia per presentar-se a eleccions. Opció que ha obtés el 9,31% dels vots.

La Mesa Nacional del partit ecosocialista va convocar esta consulta per tindre una visió el més nítida possible de quina es l’opinió dels afiliats i simpatitzants, amb la convicció de què Compromís és l’aposta estratègica d’Iniciativa del Poble Valencià, garantint que la pluralitat ha de seguir sent una senyal d’identitat clarament visible i el consens, el diàleg, la coralitat i la visibilitat de la diversitat han de ser les seues divises.

Així, després de conèixer l’opinió de militants i simpatitzants, l’aposta d’Iniciativa és continuar construint un Compromís més coordinat, millor comunicat i més fort amb l’objectiu de ser la força política hegemònica del País Valencià que garantisca la política que millore la vida de les persones en el present i futur.