Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, està realitzat en el dia de hui a Sueca una nova sessió de les seues Jornades Municipalistes on els alcaldes i regidors dels ajuntaments del nostre territori posen en comú i coordinen la labor que des d’allò local s’està fent per millorar la vida de les persones.

En la reunió de hui s’ha comptat amb la participació especial de la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials y Autonomia Personal Helena Ferrando, per a tractar la col·laboració entre administracions en polítiques socials. També han participat Sergi Campillo, regidor a l’Ajuntament de València, Emilio Morales, alcalde de Xiva, Oro Azorin, alcaldessa de Favara, Paco Garcia, regidor a Llíria, Jose Manuel Penalva i Jesús Ruiz, regidors a Crevillent, Isabel Montaner regidora de l’Ajuntament de l’Eliana, Noelia Sisteró i Pau Rosello, regidors a Sueca, Sergi Mengual, regidor de l’Ajuntament d’Almoines, la Directora General de Transparència, Aitana Mas o el diputat al Congrés, Enric Bataller, entre altres.

Els assistents a les Jornades de hui han volgut posar en valor tot el que s’està fent des de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra per municipalitzar els serveis socials, un esforç de la conselleria que permet incrementar els equips socials dels ajuntaments.

Així mateix s’ha volgut fer especial referència a la posada en marxa d’un nou model d’atenció als menors tutelats que depenen de la Generalitat. En este sentit els representants municipals han volgut destacar com s’està posant de manifest estos dies la importància de què els ajuntaments treballen conjuntament amb el Consell per portar a bon termini les polítiques dirigides a dignificar la vida dels menors, ja que quan esta col·laboració no es produeix els màxims perjudicats són els xiquets i xiquetes que depenen de l’administració.

Des d’Iniciativa-Compromís es destaca com s’ha pogut comprovar que el desmantellament dels servicis socials en els vint anys de govern del PP també va arribar a l’atenció als menors tutelats. Per fer front a esta situació la conselleria d’Inclusió ha impulsat un Pla de millora del model residencial de menors que permetrà la contractació de 410 nous professionals al servici dels menors tutelats, així com la potenciació de l’acolliment familiar del menors amb el Pla “Millor en Família”.

Des d’un primer moment la Conselleria d’Inclusió està realitzant una gran labor per revertir la situació de desprotecció a què havien sotmés a gran part dels menors tutelats les polítiques dels antics gestors del PP.