• Les joventuts d’Iniciativa del Poble Valencià, partint integrant de Compromís, van acordar el darrer divendres durant el seu Consell Nacional, una resolució que instava la supressió de la corona arran dels últims escàndols de la monarquia espanyola, així com destinar eixa partida pressupostària íntegrament al reforçament dels serveis públics.

Joves amb Iniciativa-Compromís, les joventuts del partit de Mónica Oltra, van celebrar el darrer divendres 24 de juliol el seu primer Consell Nacional presencial després la pandèmia, on van realitzar un anàlisi de la situació política actual i on també varen aprovar una resolució que posava en valor el paper fonamental dels serveis públics durant la crisi sanitària, instant a totes les forces polítiques al seu reforçament econòmic.

La formació explica en un comunicat, “La pandèmia del COVID-19 que estem vivint han demostrat, una vegada més, la importància de comptar amb uns serveis públics forts, universals i ben finançats. Estos estan garantint una atenció de qualitat al conjunt de la ciutadania en una emergència sanitària sense precedents. Suposen, a més, una garantia d’igualtat on totes les ciutadanes i ciutadans tenen els mateixos drets. Allà on no existeixen uns serveis públics d’estes característiques, el que determina si una persona rep una atenció adequada és, senzillament, la seua capacitat econòmica.”

Segons la organització, davant l’imminent crisi econòmica, és necessari establir mecanismes de redistribució que eviten que aquesta crisi la paguen les classes populars, així com realitzar una gestió que pose en valor allò vertaderament important per a la vida com és “criar, cuidar i curar” i elimine despeses “innecessàries”.

Entre aquestes despeses innecessàries, per a l’organització referent del jovent ecosocialista es troba la monarquia espanyola. Segons l’organització: “La monarquia és una institució arcaica en un estat avançat i democràtic i a més, presumptament corrupta” en referència als últims escàndols apareguts del Rei emèrit.

Segons dades de la organització, en relació al pressupost anual de la Monarquia Espanyola (7.887.150 €), es podrien pagar 464 nous salaris base de metges i metgesses. És per tot això que la organització traslladarà la present resolució als representants de Compromís a les institucions estatals per a l’elaboració d’esmenes en l’avantprojecte de pressupostos del 2021 encaminades a la supressió pressupostaria de la corona en favor dels serveis públics.