No hem de tenir por a la ciutadania, mai. Hem d’aconseguir que la gent se senta partícip de les decisions preses pels representants escollits democràticament, només així el consens sobre el model de ciutat que vol la majoria, podrà ser ampli i inclusiu.

Facilitar informació als ciutadans sobre la responsabilitat i remuneració del personal administratiu que ens atén, realitzar consultes populars vinculants en determinades contractacions o de model de ciutat, poder accedir amb facilitat als contractes públics, dotar el consistori d’una mena de defensor del ciutadà (nomenat per l’oposició) per resoldre casos de mala praxi, etc, serien mesures d’implementació senzilla i d’un efecte immediat sobre la governabilitat de la ciutat.

 

Totes les iniciatives encaminades a donar-li la paraula a les ciutadanes i ciutadans garantiran la democràcia en l’ample sentit de la paraula, facilitaran la regeneració i enfortiran la idea d’una localitat moderna, d’avantguarda, sostenible i que fomenta la convivència. Votar cada quatre anys als representants polítics ha de quedar superat, ha de ser un factor secundari, donat que entre totes i tots tindrem l’oportunitat d’afavorir, de consensuar, la visió de ciutat que tenim en ment.

 

Les veïnes i veïns d’una localitat com Castelló han de sentir la ciutat com a seva i l’única manera és posant al seu abast tots els mecanismes de participació, control i fiscalització que necessiten, elevant la transparència fins a cotes inimaginables a dia d’avui; tractem a la gent com a persones responsables, que el poble segur que no ens decebrà.

    

Verónica Ruíz. Iniciativa del Poble Valencià. Candidata a la llista de Compromís per Castelló.