Iniciativa del Poble Valencià organitza un cicle de taules redones per a debatre sobre el canvi polític i el valencianisme. Les taules redones arranquen des de hui fins al divendres que ve en diferents ciutats valencianes i que culminarà amb una conferència política a València el dissabte 23. El debat a Elx serà demà les 12 hores a la seu de Compromís per Elx.

Intervindran en la taula el secretari de comunicació de Compromís per Alacant, Albert Poveda, la diputa en Les Corts valencianes per Compromís, Mireia Mollà i el diputat també en Les Corts per Podemos, Antonio Estañ, moderarà la portaveu adjunta de Compromís per Elx, Esther Díez.

Per aquesta Conferència Iniciativa ha elaborat la ponència ‘Des d’un govern de canvi, cap a un valencianisme de la majoria’, un document, que pot ser esmenat per la militància, en què es posen en relleu eixos d’actuació del valencianisme al voltant dels governs per a les persones, la recuperació de la confiança en les institucions, la millora de la vida dels ciutadans, l’impuls de l’economia sostenible i la creació d’ocupació.

La finalitat de les taules redones és debatre sobre com generar espais de confiança entre les diferents visions del valencianisme polític amb la finalitat de fer d’aquest una opció en què puga confiar una majoria de les ciutadanes i ciutadans del País Valencià.

El nou valencianisme, que plantegem com de futur, per tal que siga un valencianisme per a la majoria i de la majoria, ha de ser plural, ha d’admetre les diferents formes d’entendre la identitat valenciana, que no pot dependre dels cognoms, del lloc de naixença o de la llengua parlada, sinó exclusivament de la voluntat de cadascú de ser allò que vulga ser com a persona lliure dins d’una societat equilibrada i integradora.