La mesa redona ‘Des d’un govern de canvi, cap a un valencianisme de la majoria’ celebrada aquest cap de setmana per Iniciativa del Poble Valencià, ha servit per a reflexionar sobre el moment polític actual i cap a on avança.

L’actual panorama és una expressió molt diversa i plural que hem de concretar cap a un valencianisme de la majoria que compte amb polítiques inclusives e integradores que oferisquen una economia al servei de les persones, una democràcia més representativa i participativa i un estat a on els territoris tinguen la seua identitat i la seua autogestió.

Segons la portaveu d’Iniciativa i diputada en Les Corts per Compromís, Mireia Mollà, “volem ser més que una resposta a les polítiques d’austeritat i a les retallades. Volem que les respostes que hem donat siguen les nostres polítiques, les nostres senyes d’identitat i no soles una conseqüència a les injustícies. El moviment polític ha de ser tan ambiciós que no pot aspirar a ser una única presència política”.

Per la seua banda, el diputat per Alacant en Les Corts de Podemos, Antonio Estañ, va parlar de la recuperació de l’autoestima, de la necessitat d’articular la resposta electoral i de portar a termini un valencianisme pragmàtic amb un nou model productiu. “Assumir el valencianisme, el govern a la valenciana, és assumir el canvi” senyalà.

També el secretari de comunicació de Compromís per Alacant, Albert Poveda, va assegurar que “el valencianisme cal que siga modern, apostar per la investigació i el desenvolupament, descentralitzar l’economia i configurar-se més enllà de les llengües i les tradicions. Farts d’un sistema que estava caient, és temps d’una nova societat e il·lusionar a la majoria”

A l’acte han assistit el diputat en el Congrés de Compromís, Ignasi Candela i el diputat provincial, José Manuel Penalva.

La formació celebrarà durant tota la setmana taules redones en diferents localitats que culminaran amb una conferència política a València el dissabte 23.