La Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat hui que “porten tres setmanes preguntant-me per la independència i em donen ganes d’explicar que a mi el que de veritat ara més em preocupa i m’ocupa és la dependència, l’atenció a les persones depenents”.

Oltra ha realitzat este matí una intervenció en la reunió de la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, celebrada a València, en què ha assenyalat també que “hem de fer patriotisme de la gent, quan la meua bandera és el meu veí, estem fent poble i estem fent país”.

Oltra ha vinculat el patriotisme de la gent a les polítiques que s’estan impulsant des del govern del Botànic amb mesures que estan millorant la vida de les persones com “que en només dos anys 30.000 persones que no estaven en el sistema de dependència ara ho estiguen, que no s’haja de pagar pels llibres de text dels xiquets i xiquetes, que ja no s’haja d’abandonar tractaments perquè no poden pagar les medicines, amb l’eliminació del copagament que beneficia 1.300.000 persones. Som la única autonomia que paga tot el tractament per a l’Hepatitis C en tots els seus estadis”.

“Som la comunitat autònoma on més ha crescut l’ocupació industrial amb 65.000 llocs de treball industrials nous, hem impulsat el programa Avalem Plus per incorporar a joves a treballar als Ajuntaments, estem protegit l’horta i el litoral, posem fre a l’especulació i el negoci d’uns quants propiciant que l’habitatge siga realment un dret, som ja referents en transparència, bones pràctiques i lluita contra la corrupció. Tot açò ho hem fet sent l’autonomia pitjor finançada. Necessitem i exigim finançament i inversions justes i regularització del deute, per això és importantíssim que la societat valenciana faça eixa gran mobilització que s’està preparant”.

“Hem demostrat en només dos anys -ha afegit Oltra- que les polítiques del Botànic tenen un impacte positiu en la gent i en la nostra economia. La gent ho sap perquè ho està notant. Per fi hi ha un govern del qual un ciutadà, vote a qui vote, i siga quina siga la seua ideologia, pot sentir-se orgullós”.

La Vicepresidenta ha assenyalat que “el del Botànic és un govern a contracorrent del que està passant al món. Però esta anomalia política va a durar molt, perquè les mesures que estem impulsant haurien de representar la normalitat política. La gent ha de saber que ací hi ha un govern que mai els va a vendre i que d’això Compromís som garantia”.